ERGOHUMAN е менаџерски стол со висока потпирачка и седалка од мрежа или платно.

Карактеристики:

 • потпирач за глава прилагодлив по висина
 • синхрон механизам со можност за прилагодување на аголот на седалката и потпирачката
 • прилагодување според тежината на корисникот
 • регулирање преку сајла (Bowden cable control)
 • регулирање на длабочината на седалката
 • регулирање на потпирачката по висина
 • флексибилна лумбарна потпора
 • потпирачи за раце прилагодливи по висина и агол
 • полирано алуминиумско постоље
 • тркалца со дијаметар 65Mm за сите видови подови
 • максимална тежина на корисникот - до 130кг.
 • Европски TÜV сертификат